Nano Qi - טא'י צ'י וצ'י קונג

אודות

שמי אבי נאנוס מדריך מוסמך לטאי צ’י ואומנויות לחימה ומדריך מוסמך בצ’י קונג. לפני 17 שנים קיבלתי מתנה – חבר לעבודה (תודה חזי!) יזם חוג טאי צ’י – שעה אחת אחרי הצהריים בכל יום שלישי. לשיעור הניסיון לא הגעתי כי הייתי בתקופה עמוסה מאוד ו”לא היה לי זמן”. לשיעור הראשון שכנעו אותי להגיע – ואז הבנתי איך השיעור דווקא פינה לי זמן יקר.

מאותו הרגע הפך השיעור להפסקת התרעננות שטענה אותי ואפשרה לי להמשיך לעבוד, כאילו קמתי משינה מרעננת. המשכתי לתרגל גם בבית ושמתי לב לשיפור גם בהורדת תחושת העומס והלחץ בעבודה. בהמשך הצטרפתי למרכז הישראלי לטאי צ’י והתחלתי לתרגל באופן קבוע. המתנה הזו ליוותה אותי בצמתים רבים בחיים של התפתחות אישית.

בנקודה מסויימת קיבלתי החלטה לשתף את המתנה הזו עם אחרים והיום אני מדריך מוסמך לטאי צ’י ולאומנויות לחימה-בסיס מטעם בי”ס הבינלאומי לאומנויות לחימה – קארטה דו וכן מדריך ומטפל מוסמך לצ’י קונג רפואי מטעם מדיקל צ’י קונג ישראל (המכללה הישראלית לאומנויות פנימיות).

בריאות – בראי הרמב”ם

תנוחות טאי צ'י וצ'י קונג מאוגדות בצורת סרט צילום 35 מ"מ

ברוב מסגרות החיים שלי נתקלתי באנשים רבים שסטרס הינו חלק בלתי נפרד מאורח החיים המודרניים עבורם, לצד נטייה לאכול יותר מכפי הצורך או לאכול מאכלים שאינם בהכרח מהווים אבני בניין טובות לגוף ובמקביל לאלו מקיימים פעילות גופנית מועטה אם בכלל בין המעלית בבית או בעבודה לבין המכונית בחניון.

אחת ההגדרות הכי מייצגות לטעמי לפירוש המונח בריאות – היא ראשי התיבות שטבע הרמב”ם: “בולם רוגזו יפחית אוכלו ויגביר תנועתו”.

  • בולם רוגזו” – להפחית את הרגשות השליליים – כמו כעס, לחץ וחרדות. “נפש בריאה בגוף בריא” אם תרצו.
  • יפחית אוכלו” – לפי הרמב”ם איכות המזונות שלנו משפיעה על מצבנו הבריאותי והנפשי – חלק ניכר מהמחלות לטענתו נובעות מאכילה מרובה או מאכילת מאכלים לא טובים – “עשה מזונותיך תרופותיך ולא תרופותיך מזונותיך”.
  • ויגביר תנועתו” – נדבך חשוב וחיוני בשמירת אורח חיים בריא הינו שילוב של פעילות גופנית, המאפשרת גם שמירה על משקל ותפקוד תקין של מערכות הגוף.

שתי אומניות סיניות עתיקות – צ’י קונג וטאי צ’י צ’ואן – משמשות עבורי ועבור רבים בארץ ובעולם כאמצעי יעיל עבור הנושא הראשון והאחרון. זאת, לצד הבישול הביתי כאמצעי לשיפור התזונה האישית והמשפחתית והתאמתה לצרכים של הגוף.

עוד כילד קטן זכיתי לגדול בבית בו אוכל מושקע וטעים תמיד היה חלק מהפסקול של החיים. בהמשך לפני כ-15 שנים קיבלתי מתנה מאשתי – קורס בישול מקיף ב”לגעת באוכל”. אחרי שנים של למידה עצמית, ניסוי וטעייה במטבח בתור הבשלן הביתי העיקרי – קיבלתי כלים רבים ועקרונות חשובים שאפשרו לי בהמשך גם להרחיב את הלמידה העצמית בכל תחום קולינרי שהתעניינתי בו. לפני מספר שנים החלטתי לחלוק את המתנות והקמתי את אתר קונג פוד כדי לשתף מתכונים לבישול ביתי ועשיר.

דילוג לתוכן